Monday, 1 October 2012

Make Up Sebagai Barang Hantaran?

Posted by dyh at 19:48
Assalamualaikum semua, especially bride-to-be. Dah masuk bulan Oktober, macam mane persiapan semua?


Sebut pasal persiapan, nak bagi gerak checklist dyh. Dyh dapat idea untuk jadikan barang make up, MAC sebagai hantaran. Pembaca a.k.a kawan-kawan bride-to-be setuju ke dengan idea dyh ni?


Sebenarnya akan sekerja dyh dapat invitation beli barang MAC, 60% tu, yang lain order, dyh pn terfikir la untuk jadikan hantaran sebab dyh ni bukan biasa make up sangat. Eh, lupa nak bagitau, rakan sekerja dyh ni mak andam. Tapi cerita sedih, dyh hanya dapat barang eyeshadow dan blusher. Nampaknya kene topup barang lain kalau betul-betul nak jadikan sebagai hantaran.




Eyeshadow after 60% dapat RM82
Blusher after 60% dapat RM33


Kawan ni tak dapat nak beli banyak sebab datang lewat. Ha, artis-artis pun datang, ada Vanidah Imran ect.. Jualan ni tertutup, semestinya artis-artis dan mak andam yang datang. *ewah macam dalam melodi pulak*


Bedak next day nya ada promosi 20%. So, beli jugak sebab bedak yang sedia ada ni tinggal sikit. So, bayar harga RM95. Ok la kan sebab kawan ni ckp dia guna lama. Cuma baru-baru ni bedak habis.


Then, tadi kat office barang pesanan dia sampai. Nak tau apa dia? Bulu mata palsu! Ada kawan-kawan cuba pakai dan siap beli. Dayah tak beli sebab bulu mata dayah dah lentik. Hahaha, ada rasa macam nak lempang dyh tak? Tak adalah sebenarnya dyh tengah busy, awal bulan kan. Lalu meja diorang pun sebab nak ke bilik stor.

2 comments:

ciksusu said... Reply To This Comment

mekap mmg biase org bg dear ;) topup sket bg nmpk byk ye..hehe

dyh said... Reply To This Comment

ok cik susu, tq for ur komen.

Post a Comment

Jom tinggalkan pandangan anda ;)

 

Right Here, Right Now Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei and Penciling