Monday, 31 December 2012

HIV Test : Done

Posted by dyh at 15:38 3 comments
Baru pulang dari buat ujian di Seri Kembangan. Sampai-sampai je, ada 3 pasangan tengah isi borang. Borang di beri sekali dengan nombor pendaftaran. Tunang yang beratur ambil borang. Masa isi, makin ramai pasangan ataupun orang perseorangan datang.


Rupanya tak payah booked pun tak pe. Siapa cepat isi borang, dia masuk dulu.


Masa timbang untuk tahu berat, wahaha terkejut! Rupanya dah turun. Tapi masih berat lebih dari tunang. Ciss, cmne nanti dia nak angkat ni. Hahaha.. BMI masih 19.7. ngeeeee~


Sekarang masih terasa sakitnya kene cucuk. Cis tak aci, kakak cakap dia kene ketip kat jari je, tu tahun lepas, macam tunang td pun sama. Ni kita amik kt lengan. Banyak pulak tu. Ngaaaaaa~


45 minit selesai urusan. Tadi terpinga-pinga sebab rasa urusan berlaku dengan cepat. Lepas dapat keputusan dari makmal, kena hantar borang ke bilik rawatan semula, terus pen. peg tu cop dan tandatangan, bagi salinan. Orang lain macam tunang kene tunggu nombor di panggil baru dapat salinan, banyak step kata tunang.


p/s : Dah selesai satu part, lepas ni kene uruskan urusan seterusnya cepat sebab bulan Februari ada 28 hari je. Esok pulak dah masuk tahun 2013.


Booked HIV Test

Posted by dyh at 10:55 3 comments
Tadi pergi ke Klinik Kesihatan berdekatan dengan rumah, dengan tunang main redah je. Wow! Ramainye manusia.


Terbaca di informasi berkenaan Ujian HIV, rupanya hanya hari Isnin Rabu dan Jumaat sahaja pada waktu lepas rehat. Jadi terus booking nama dan petang nanti datang balik. Hehu...Nasib ada satu nama sahaja sebelum kami.


Tunang keje hari ini tapi sempat lari keluar. Nak setel secepat mungkin urusan borang pernikahan.

Thursday, 27 December 2012

Ladies Out @ Bridal Shower

Posted by dyh at 13:32 0 comments
Ladies out la sangat bebeh. hahaha 
ops! ada seorang budak lelaki ikut ibu dia. 
So dia jadi mangsa masa ktorg sibuk bergambar


Ekceli di sebabkan dah lama tak keluar dgn BFF
so spend sehari yakni 1st December, rancang tengok wayang
lepas tu dalam FB, ada member tanya kot hangout utk habiskan zaman bujang ke


so, apa lagi terus komen
ni utk party bujang
konon-konon bridal shower
*BERANGAN*



Anak buah join sekaki eh dua kaki sebab tau makcik dia ni nak pergi tengok wayang.
melekat, tak mau bergerak, malu




 Hoh, Bridal Shower la sangat, jangan nak glamer okeh
Ktorg dapat surprise, sambut besday yg dah berkurun lama.


Pandai betul ye pembuat kek merangkap kawan ktorg ni simpan rahsia
kek ni katanya customer dia order
time ni dah pelik
pejadah la bawak kek kalo lps tengok wayang baru nak bg
gi booked tiket bawak, cari tmpat mkn pun bawak, sampai la dapat meja kosong kat Johnnys, baru dia reveal kek tu utk ktorg
siot  kene tipu!




ni la kek nya 
red velvet
yang tulisan warna hijau nama saya




yang belah kanan itulah yang buat kek
masa tunang dl, kek hantaran tempah kat dia
boleh refer sini
kek kawin pun tempah dengan dia, dah cakap awal-awal
well, ktorg selalu jadi tester kek dia
dia jugak jd kurus dengan consume herbalife


Mungkin tak sehebat party seperti mereka di bawah ini. Tetapi kita patot bersyukur mempunyai kawan seperti mereka. 




Eh, ni ke bridal shower?
Ala, boleh lah, kalo tak boleh jugak, tak kira, ni blog gua! :)

Perancangan berhanimun

Posted by dyh at 09:29 2 comments
Tunang ada cadangan nak berhanimun di Sabah. Dia tak nak pergi Mabul sebab aktiviti sana berasaskan air sahaja. Dan lagi tunang dia ni *saya la* fobia air, main kat gigi pantai tu boleh lah. Ni suggestion kawan opis dia.


So, dia cadang bercuti ke Kota Kinabalu, ada macam-macam aktiviti kat sana. nak pulak kawan opis dia, ada abang kat mengajar di sana. So, kawan dia pun macam nak pergi. *ekceli saya kenal kawan tu n wife dia.*


Tunang jugak cakap nanti pergi bercuti gak dengan kakak dan abang ipar saya. Medan @ Bandung. Tapi kakak ajak gi Kuantan, tempat saya dan kakak belajar dahulu. Kalo pergi jauh-jauh kakak saya tak nak sebab dia ada anak kecik, nak masuk 11 bulan.


Tunang suka kalo ada orang join, boleh diorang ambil gambar kita katanya. HAHAHA.
Saya tak kisah dimana sahaja untuk di bawa berjalan. Terserah pada tunang, dia kata duit dia.

Sunday, 23 December 2012

Cool!

Posted by dyh at 12:30 3 comments


Cool tak?
Tunjuk kat tunang masa chatting YM, dia gelak je, mesti dia tak minat.

Dia ada cakap lepas kahwin nak berphotoshot. Member ramai tukang ambil gambar kahwin kan. Siap cakap lagi kawan dia ada vespa.

Nampaknya kene ikut cakap dia. Dia kan pengeluar duit belanja. Hehe

Thursday, 20 December 2012

idea menarik

Posted by dyh at 10:55 3 comments
 berjalan-jalan di taman blog dan hasilnya terjumpa idea yang sangat menarik. HUHU..tengok kalau ada masa akan buat aktiviti quilling





Monday, 17 December 2012

Jumpa Retis!

Posted by dyh at 10:53 2 comments
Sakit-sakit gigi terpaksa datang kenduri kahwin sepupu kepada tunang dan anak kepada sepupu.


Mula - mula pergi yang kat SUKShahAlam. Pengantin perempuan ni sepupu kepada tunang. Masa pengantin sampai, nampak mamat hemsem berbaju batik, berambut sikat belakang. Rupanya JIMMYSHANLEY uolls! Patot la dia datang rupanya pengantin lelaki tu wartawan HARIANMETRO daaa.



Musim mengawan... nebes nak pi wedding huhuhu selamat pengantin br wandy harian metro


Lepas tu pergi ke Hotel CRYSTALCROWNPelabuhanKlang. Pengantin lelaki ni anak kepada sepupu belah abah. Ada USTAZDON okeh. Patot la ramai benor kerumun meja depan. Still curios nape ada eliau di situ semalam. Tapi dia duduk meja belah penagntin perempuan. Rupanya majlis tu dua pihak sekali patot ada dua meja dua pintu dua tema warna.


Takde perasaan pun nak bergambar sebab sakit gigi kan. HUHU



Thursday, 13 December 2012

Photographer telah di tempah

Posted by dyh at 14:24 5 comments
Tunang saya telah menempah photographer untuk majlis di rumah saya. Setel satu perkara. Alhamdulillah.


Pakej termasuk hari nikah (30 Mac 2013 bersamaan hari sabtu malam ahad) dan bersanding (31 Mac 2013). Dia tempah dengan kawan ofis dia. So dapat la harga murah. Bajet memang nak bawah rm1500. Kan nampak tak betapa nak bajet duit sangat. Bukan apa tak nak nanti kene sound dengan mak abah. Kes seperti kakak saya lah.


sebenar nya pakej cam ni
-1 custom album 8x12
-150 pcs 4R with exclusive design album
-4 pcs 8R
-1 pcs 8R with high quality wood frame
-1 pcs 12R with high quality wood frame
-DVD softcopy
-FREE outdoor photoshoot
RM 1599


kawtim harga dengan dia dapat la rm1300. Sangat berpatutan kan. Tak kisah la mcam mana pun. Yang penting dah ada photographer.


Yang belah tunang saya free photographer sebab termasuk dalam pakej catering.

Wednesday, 12 December 2012

Idea Tag Nama

Posted by dyh at 11:52 2 comments
Sekarang ni sudah jadi Trend keluarga pengantin pakai Button Badge atau Corsage. Sebelum ni penanggah atau geng rewang yang pakai bunga rozet. Ada bermacam cara dan bermacam bentuk untuk pengantin memperkenalkan keluarga pengantin. Rasanya semua orang pernah ada pengalaman tak kenal keluarga pengantin kan. Jadi, pebagai inisiatif dilakukan seperti memakai baju yang sama warna atau memakai tag nama.


Setelah melakukan penyelidikan dengan meng'GOOGLE', akhirnya terjumpa satu dua idea. Yang di bawah telah di edit dan hasil yang tak seberapa. Kene touch up sket dan cari idea lagi.


1 ) Untuk lelaki - Misai




2 ) Untuk perempuan - Bibir pakai gincu



Terjumpa dalam ruffled Wedding Blog. Masih menggunakan misai sebagai identiti untuk lelaki. Hurmm...menarik juga kan.




Yang ini seperti kebiasaan orang buat. Cuma terpikat dengan misai dan bibir.



Masih tercari-cari idea yang ringkas, unik dan menarik. nak cuba buat tapi tak tahulah keluarga setuju untuk pakai ke tidak. Kita tengok nanti.


p/s : seratustujuhharilagi untuk majlis nikah.

Saturday, 8 December 2012

Update

Posted by dyh at 11:48 0 comments
Yuhuuu...dah lama tak mengomel dalam blog ini..Busy dengan keje last month, now i'm not working anymore..huhu..its ok, sebab I choce to be happy..Insya Allah ada rezeki lain..


Ada lagi 111 hari lagi ke majlis pernikahan. Nak update listlah macam b2b yang lain..


Hantaran = done, tinggal nk hias je. I amik je bekas hantaran kakak. Tinggal nk letak barang je..barang I cuma handbag, makeup set and gelang..barang si dia kamera, jam, kasut, helmet, apatah lagi, dia yang setel sendiri apa yang dia nk

Persiapan majlis kenduri rumah I = bunga telur in the making, bekas gula-gula pun in the making bilik pengantin dah ready tinggal nk kemas dan susun sebab pinjam bilik anak buah I, di rumah abang I lah. mak andam cakap bulan december ni baju nikah siap, baju sanding pn siap, lepas tu boleh la fitting.

Persiapan majlis pihak lelaki = bakal mak mertua dah beli bekas telur, bunga telur pun sudah. Baju pun mak andam dah siapkan, tinggal nk bayar deposit n fitting baju. Gila tak advance kalah preparation pihak perempuan

Kad kahwin = in the making, bulan december akan confirmkan dan check spelling.

Rumah baru = lepas kahwin pindah ikut suami. So last month suruh abang I datang tengok rumah untuk nak pasang lampu, kipas.Tak perlu beli peti ais, mesin basuh, katil. Yeay! Sebab kawan dia dan bakal kakak ipar, bakal mertua dah bagi. Murah rezeki. Amin amin!


Apa lagi yek. Rasa itu sahaja yang ada dalam fikiran ni. DIY terpaksa di tangguhkan kerana mood bercuti telah bemula. Petang ni balik kampung abah, esok gerak ke pangkor, dengan 3 kereta. Si dia tu tengah berkonvoi dengan geng motor dia ke fraser hill dan mandi sungai

Thursday, 1 November 2012

Kita hanya merancang, Allah yang menentukan.

Posted by dyh at 21:19 4 comments
Rancangan pilih 31 Mac 2013 sebagai tarikh sanding bukan sebab tarikh nampak cun tapi sebab hujung bulan, orang yang kerja kerajaan dah gaji dan orang swasta dapat gaji mesti Jumaat kan sebab tarikh tersebut jatuh ahad.


Dan belum lagi dalam sejarah keluarga, yakni abang-abang dan kakak kahwin di hari cuti persekolahan. Abah tak suka sebab nanti bertembung, dan satu lagi perkaraharga daging dan ayam mahal. Mestilah kan, ramai orang buat kenduri masa cuti sekolah.


Ye. Dan aku lah orang yang asyik memecahkan tradisi. 


Tahu tak cuti bulan Mac untuk tahun depan bukan seperti tahun sebelumnya di mana jatuh di haribulan belas-belas which is biasa 10 mac and so on. 


Kali ni tengok la sendiri. Hal yang aku risau kan berjaya mencuakkan aku. siap tanya kakak ipar yang juga seorang guru di Putrajaya. Heh! Dia pun tak tahu. Ni gara-gara aku tertengok satu post di Facebook.




Abah dah call orang paling tua di kampung abah, iaitu kakak ipar abah merangkap mak long aku. Tanya -tany dan bagitau sekali tarikh aku. So, nasib sangat baik sebab tak ada sedara ( anak sedara maksud aku sebab sepupu semua lagi tua dari aku, sampai ada yang jadi nenek, datuk) yang pilih tarikh tersebut. HORAY!


Tapi tak syok sebab nanti mesti ada sepupu aku tak dapat datang kan, hantar anak balik asrama, sebab tarikh tu jugak hari terakhir cuti sekolah. 


Yang ok jugak kakak ipar aku cuti la. Tiada aktiviti sekolah. Cikgu sekolah biasa sibuk awal dan hujung tahun. Contoh : masa kakak aku tunang, kakak ipar aku terpaksa ke Langkawi sebab menghadiri kursus. 


Tak best jugak kalau abang kedua aku tetibe ada event lawan futsal, dia aktif wakil department dia. Contoh : masa aku tunang, dia terpaksa cancel dari mewakili team dia lawan futsal. Dia dah la AJK Sukan.


Apa-apa pun semua telah di tentukan oleh Allah. REDHA!

Wednesday, 3 October 2012

Paper bag isi gula-gula

Posted by dyh at 13:59 9 comments
Untuk doorgift, dah lama tengok dan survey makanan apa yang nak di bagi pada tetamu. Ikut dari zaman abang kakak dyh kahwin. Belom pernah bagi barang sebagai hadiah. Cuma masa abang dyh bercuti ke Bandung, dia belikan pin tudung dalam 300 biji. Okeh, dah melalut, kita nak cerita pasal bekas doorgift sebenarnya.


Ada satu kedai di pekan Kajang yang jual harga borong. Rambang mata kalau pergi sana. Makanan ringan masa zaman kita kecil-kecil dulu pun ada.


Ingat nak bagi gula-gula. Jangan ingat kanak-kanak je berebut gula-gula, ayah dyh pun kadang-kadang berebut.


Kalau nak bagi gula-gula, tak kan nak bagi sebiji je, kalau bagi 5 biji pula, kena ada bekas. So, dyh selongkar masa adik suruh cari salinan kad pesara abah, dyh jumpa paper bag kecik molek seperti gambar di bawah.




Saiz panjang 7cm, lebar 5.5cm.


Terus dapat idea. Dari beli plastik, eloklah dyh recycle kertas lebihan masa buat kotak hari tu. Dan bermula lah sesi mengukur, melipat dan menggunting kertas. Sehari buat 10 keping. Buat masa ni dah buat 120 keping sbb ikut countdown tarikh majlis. 







Gula-gula nanti akan di letak dalam beg kain pulak, isi lain belum di fikirkan lagi. 


Okeh, next checklist pulak yang harus difikirkan. Urusan pernikahan belum lagi. Permudahkanlah urusan pernikahanku, Ya Allah.

Monday, 1 October 2012

Make Up Sebagai Barang Hantaran?

Posted by dyh at 19:48 2 comments
Assalamualaikum semua, especially bride-to-be. Dah masuk bulan Oktober, macam mane persiapan semua?


Sebut pasal persiapan, nak bagi gerak checklist dyh. Dyh dapat idea untuk jadikan barang make up, MAC sebagai hantaran. Pembaca a.k.a kawan-kawan bride-to-be setuju ke dengan idea dyh ni?


Sebenarnya akan sekerja dyh dapat invitation beli barang MAC, 60% tu, yang lain order, dyh pn terfikir la untuk jadikan hantaran sebab dyh ni bukan biasa make up sangat. Eh, lupa nak bagitau, rakan sekerja dyh ni mak andam. Tapi cerita sedih, dyh hanya dapat barang eyeshadow dan blusher. Nampaknya kene topup barang lain kalau betul-betul nak jadikan sebagai hantaran.




Eyeshadow after 60% dapat RM82
Blusher after 60% dapat RM33


Kawan ni tak dapat nak beli banyak sebab datang lewat. Ha, artis-artis pun datang, ada Vanidah Imran ect.. Jualan ni tertutup, semestinya artis-artis dan mak andam yang datang. *ewah macam dalam melodi pulak*


Bedak next day nya ada promosi 20%. So, beli jugak sebab bedak yang sedia ada ni tinggal sikit. So, bayar harga RM95. Ok la kan sebab kawan ni ckp dia guna lama. Cuma baru-baru ni bedak habis.


Then, tadi kat office barang pesanan dia sampai. Nak tau apa dia? Bulu mata palsu! Ada kawan-kawan cuba pakai dan siap beli. Dayah tak beli sebab bulu mata dayah dah lentik. Hahaha, ada rasa macam nak lempang dyh tak? Tak adalah sebenarnya dyh tengah busy, awal bulan kan. Lalu meja diorang pun sebab nak ke bilik stor.

Friday, 28 September 2012

Tema

Posted by dyh at 22:33 8 comments
Ada lagi 6 bulan majlis terbesar bagi diriku. Dah lama fikir warna tema. Di sebabkan masa dua abang tema warna hijau dan kakak pilih ungu, jadi pilihan aku merah atau biru


Bila sampai butik, kak tini tunjuk kain warna biru. Jadi, grab je sebab dapat pakai baju baru nanti. Hehe


Jadi, kamu-kamu yang baca blog saya ni dah tahu kan warna tema rumah saya di majlis persandinganku,
B.I.R.U


Majlis sanding abang sulung dan abang kedua saya 6 tahun lepas. Diorg nikah selang seminggu.


Majlis kahwin kakak saya tahun lepas. Baju yang perempuan pakai jadi baju raya. Haha. Simple but nice!


Tadaaaa! Ni dia kain yang ditunjuk. Tunggu jadi baju je nanti.


Yang ni pulak 4 September hari tu pergi Nilai beli kain untuk keluarga tapi yang perempuan je sebab masa tu bawak duit cukup-cukup je. Yang ni akan jadi baju raya tahun depan. 


Bila tengok gambar keluarga masa kenduri kahwin, nampak pertambahan bilangn ahli keluarga. InsyaAllah, tahun depan akan bertambah lagi. =)


p/s : bergerak jugak checklist saya. 

Monday, 17 September 2012

194 hari lagi

Posted by dyh at 12:09 0 comments
Sekarang tiba-tiba macam bermain-main di fikiran sama ada nak buat majlis nikah lepas zohor atau lepas asar atau malam. Ada kelebihan dan kekurangan dalam setiap waktu tersebut. Jarak tersangat lah dekat antara SERDANG - SUNGAI BESI. Ngada tak aku ni? He...


Ikutkan dah pun janji dengan pihak butik untuk nikah malam sebab ambil pakej yang sama dengan kakak.Tapi malam macam terkejar-kejar, waktu malam singkat.


Keluarga belah laki tak kisah, ikut je pihak perempuan. Tapi aku kene bincang jugak dengan abah aku since dia kene fikir urusan jamuan makan lepas nikah. Sempat ke tak nak masak-masak nanti.


Kad kahwin dah bincang antara kami berdua je. Nak buat sendiri. Design dan contoh dan ada, cuma ada minta tolong kawan office En. Tunang buat editing. Lambat sebab kawan tu sibuk. Tak pe lah janji ada orang nak tolong kan. Aku selalu jadikan majlis abang dan kakak aku sebagai rujukan. Tetibe kan abah aku suruh buat kad asing-asing. Lari sudah perancangan kami ni. Hahaha.


Sekarang tengah sibuk buat paper bag. Ala kecik je paper bag tu, boleh letak gula-gula 5 biji. Guna kertas terpakai lebihan buat kotak dulu. Lepas kira lagi 193 hari masa yang ada, baru menggelabah. Menggelabah pun sempat lagi sibuk nak update kan. Sudah-sudah pergi siapkan cepat!!

Wednesday, 18 July 2012

Mampu ke?

Posted by dyh at 16:02 4 comments
Semalam pergi butik pengantin yang kakak aku ambil tahun lepas. Kakak butik tanya nak pakej macam mana. So aku pn tak tahu nak decide, cakap je sama macam kakak aku. Then dia cakap harga RM 4500. Bunga guna bunga hidup. Pelamin yang ada bunga besar, trend sekarang. Agak2 mahal x?


Lepas tu dia tanya tema warna apa? Disebabkan masa 2 orang abang aku dah warna hijau, kakak aku ungu, jadi aku pilih biru. Kakak butik suruh pilih baju yang berkenan. Yang ada biru putih, aku tak minat. Dah tu ada biru lagi satu tak minta jugak. Then kakak tu tunjuk baju lelaki biru muda, baby blue. Tapi baju perempuan tak buat lagi.


Aku berkenan dengan kain lace yang kakak tu tunjuk. So, dia cakap kalau setuju, dia akan ke Jakarta hantar baju untuk jahit dan beli manik. Di sebabkan tunang aku kecik orangnya, baju dia pun kene buat yang baru. tak da saiz.


Hmmm...pening jugak bila difikirkan hal baju pelamin ni. Belum photographer lagi.

Friday, 25 May 2012

2 bulan sudah

Posted by dyh at 23:23 4 comments
Macam tak percaya. dan sememangnya lupa hari ni genap 2 bulan bertunang. Sama-sama sibuk. Patot petang tadi masa tunang jemput, walaupun dia dalam keadaan letih baru balik dari Exhibition kat Melaka, sanggup ajak pergi makan. Siap ajak planning pergi jalan-jalan esok. Tapi ni dia dah tidur. Sorry awak :)


persiapan = kosong.


barang dah beli. tapi tak terbuat lagi. serabut! 
balik rumah penat. asal baring atas katil je terus lelap mata ni.
 

Saturday, 19 May 2012

bila orang lain lebih eksaited

Posted by dyh at 21:28 5 comments

Alkisahnya, kakak ipar dan abang berada di bandung utk 3 hari ni, mereka jadi rambang mata tgk kain nikah. Siap offer nk beli kn utk kami walhal kami dh ada kain utk nikah. Siap pujuk diorg byr lebih, kami byr sikit. Haha.


Serba salah. Kalau tak terima kecik hati, jadi setuju sahaja. Mana tau, kami tak perlu bayar. Mungkin rezeki kami. Alhamdulillah.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, 16 May 2012

new home!

Posted by dyh at 07:34 4 comments

Baru-baru ni berkesempatan ikut en. Tunang amik kunci rumah. 5 bulan tunggu untuk dapatkn cf. Alhamdulillah, berjaya. Saya tumpang gembira.


Layankn gambar yg ada. Cuaca panas masa tu.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, 29 April 2012

panorama

Posted by dyh at 19:55 0 comments
Perspektif dari seorang budak berusia 5tahun. Hebat. Guna kamera hp.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Bermacam versi kad kahwin

Posted by dyh at 15:00 0 comments
Zaman sekarang ni dengan teknologi maju, kita menjadi lebih kreatif. Buktinya seperti kad kahwin. Cuba kita lihat kad dibawah :

Dengan menggunakan kad kraf akan terhasillah kad kahwin versi


1)Buku sekolah









2) Poskad



<





Lelaki

Posted by dyh at 14:28 0 comments
Perempuan yang sudah berkahwin ramai mengatakan bahawa


Perangai lelaki sama sebelum dan selepas berkahwin


Boleh percaya ke?

Thursday, 26 April 2012

setel masalah

Posted by dyh at 20:00 0 comments
Rujuk pada masalah di bawah ni, ntah godek-godek ok la pulak, padahal semalam-semalam, kelmarin godek-godek tak berjaya. Grrrr, geram.


Bayangkan punya semangat nak komen update blogger lain, nak update blog sendiri, huh sampai give up!



Alhamdulilah!

masalah

Posted by dyh at 19:16 0 comments

Sekarang tak boleh nak update dan komen. Kenapa ye? Urrgghhhh! Dari guna new look sampai ke old look pn tak boleh. Sape tau, help me please!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, 24 April 2012

mana satu

Posted by dyh at 19:20 2 comments

warna ni yang saya mahu!


tolong pilihkan 
warna hijau atau cream 
sesuai untuk dipakai oleh ahli keluarga saya



sumber gambar ihsan blogger bride to be

Sunday, 15 April 2012

Review : Kek hantaran

Posted by dyh at 22:14 0 comments
Bersama hantaran dari perempuan untuk lelaki,
yang ujung kat belakang tu dari lelaki untuk perempuan





kek dari lelaki untuk perempuan
sadis buka-buka kotak king's confectionery jadi mcm ni
soal siasat rupanya tak de sapa tolong pegang kotak kek ni
tapi selamat jugak kek ni habis dimakan lepas majlis
nasib ada snap gambar ni buat kenangan!





yang ni pula kek dari perempuan untuk lelaki
tempah kat kawan, faiza
design permintaan dari tuan punya blog, aku la!
inspirasi dari yateasybakes!
full of coklat, yummy!
tapi dalam chocheese tau.





kek yang menjadi salah satu hantaran kami

Review : Persalinan Majlis Bertunang

Posted by dyh at 18:25 3 comments
Niat dari dulu kalau nak tunang, nak yang simple dan sweet! Tak nak membazir pakai baju yang macam orang nak nikah. Sebab nanti malu nak pakai bila-bila masa. Heh!


Tahun lepas, masa jalan-jalan dengan kawan, lagi beberapa hari nak puasa, saja tengok baju-baju konon untuk baju raya. Masa tengok-tengok tu berkenan kat satu baju ni. Design lain dari yang lain. Dalam fikiran, "cantik juga kalau buat baju tunang", harga kalau di tanya mesti tak ingat, hehe..sorry!


Jadi, terus amik, cuma masa tu berbelah bagi nak pilih warna apa. rambang mata weyyyhhh! Last pilih FUCHSIA PURPLE.*dah larut malam, anak dara tak elok balik malam*





Selendang dan inner beli di pasar sabtu Jalan TAR. Punya la payah betul cari warna selendang nak matching dengan baju. Rasa cam takot salah matching. At last cantik juga pilihan tu.


Veil pun jadi macam selendang. dan akhirnya jumpa juga. Tapi mahal sikit dan sangat lembut sampai mak cik tukang jahit tepi cakap tak boleh tolong jahit kan dan solutionnya, mak jahit zig zag. Manik di jahit sendiri oleh si pemakai.


Sebelum terlupa, ada eksesori tambahan, pin rama-rama beli kat area Jalan TAR~syurga membeli belah~ 3 RM10.




Eh! lupa, bunga tangan @ handbouqet tak beli, kakak ipar minta kat aso pekan cina, lebihan jualan di malam hari masa beli bunga hidup untuk gubahan sirih junjung. Tak jadi guna bunga diy dari crepe paper. *ini bukan persalinan, nak jimat masa type sekali*


Inilah persalinan penuh entry kali ni. 


Friday, 13 April 2012

no they don't know much

Posted by dyh at 20:12 0 comments
they don't know much about my feeling
it made me feel so useless






please 






telinga, tolong jauhkan cerita buruk
hati, tolong jangan berprasangka
otak, tolong berfikiran positif
mulut, berkata apabila perlu
tangan, jangan tuding jari ke orang lain






jangan terlalu sensitif

Wednesday, 11 April 2012

Ombre Cake

Posted by dyh at 13:17 2 comments
Definition ombre : A French term meaning "shaded." Usually a multicolored stripe, with colors graduating from light to dark. The color effect is woven into the fabric. Generally produced by arranging different tones in the warp





























ombre ni kira tone colour.
now, dh falling in love
boleh jadi sumber inspirasi ni
 

Right Here, Right Now Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei and Penciling