Monday, 31 December 2012

HIV Test : Done

Posted by dyh at 15:38 3 comments
Baru pulang dari buat ujian di Seri Kembangan. Sampai-sampai je, ada 3 pasangan tengah isi borang. Borang di beri sekali dengan nombor pendaftaran. Tunang yang beratur ambil borang. Masa isi, makin ramai pasangan ataupun orang perseorangan datang.


Rupanya tak payah booked pun tak pe. Siapa cepat isi borang, dia masuk dulu.


Masa timbang untuk tahu berat, wahaha terkejut! Rupanya dah turun. Tapi masih berat lebih dari tunang. Ciss, cmne nanti dia nak angkat ni. Hahaha.. BMI masih 19.7. ngeeeee~


Sekarang masih terasa sakitnya kene cucuk. Cis tak aci, kakak cakap dia kene ketip kat jari je, tu tahun lepas, macam tunang td pun sama. Ni kita amik kt lengan. Banyak pulak tu. Ngaaaaaa~


45 minit selesai urusan. Tadi terpinga-pinga sebab rasa urusan berlaku dengan cepat. Lepas dapat keputusan dari makmal, kena hantar borang ke bilik rawatan semula, terus pen. peg tu cop dan tandatangan, bagi salinan. Orang lain macam tunang kene tunggu nombor di panggil baru dapat salinan, banyak step kata tunang.


p/s : Dah selesai satu part, lepas ni kene uruskan urusan seterusnya cepat sebab bulan Februari ada 28 hari je. Esok pulak dah masuk tahun 2013.


Booked HIV Test

Posted by dyh at 10:55 3 comments
Tadi pergi ke Klinik Kesihatan berdekatan dengan rumah, dengan tunang main redah je. Wow! Ramainye manusia.


Terbaca di informasi berkenaan Ujian HIV, rupanya hanya hari Isnin Rabu dan Jumaat sahaja pada waktu lepas rehat. Jadi terus booking nama dan petang nanti datang balik. Hehu...Nasib ada satu nama sahaja sebelum kami.


Tunang keje hari ini tapi sempat lari keluar. Nak setel secepat mungkin urusan borang pernikahan.

Thursday, 27 December 2012

Ladies Out @ Bridal Shower

Posted by dyh at 13:32 0 comments
Ladies out la sangat bebeh. hahaha 
ops! ada seorang budak lelaki ikut ibu dia. 
So dia jadi mangsa masa ktorg sibuk bergambar


Ekceli di sebabkan dah lama tak keluar dgn BFF
so spend sehari yakni 1st December, rancang tengok wayang
lepas tu dalam FB, ada member tanya kot hangout utk habiskan zaman bujang ke


so, apa lagi terus komen
ni utk party bujang
konon-konon bridal shower
*BERANGAN*



Anak buah join sekaki eh dua kaki sebab tau makcik dia ni nak pergi tengok wayang.
melekat, tak mau bergerak, malu




 Hoh, Bridal Shower la sangat, jangan nak glamer okeh
Ktorg dapat surprise, sambut besday yg dah berkurun lama.


Pandai betul ye pembuat kek merangkap kawan ktorg ni simpan rahsia
kek ni katanya customer dia order
time ni dah pelik
pejadah la bawak kek kalo lps tengok wayang baru nak bg
gi booked tiket bawak, cari tmpat mkn pun bawak, sampai la dapat meja kosong kat Johnnys, baru dia reveal kek tu utk ktorg
siot  kene tipu!




ni la kek nya 
red velvet
yang tulisan warna hijau nama saya




yang belah kanan itulah yang buat kek
masa tunang dl, kek hantaran tempah kat dia
boleh refer sini
kek kawin pun tempah dengan dia, dah cakap awal-awal
well, ktorg selalu jadi tester kek dia
dia jugak jd kurus dengan consume herbalife


Mungkin tak sehebat party seperti mereka di bawah ini. Tetapi kita patot bersyukur mempunyai kawan seperti mereka. 




Eh, ni ke bridal shower?
Ala, boleh lah, kalo tak boleh jugak, tak kira, ni blog gua! :)

Perancangan berhanimun

Posted by dyh at 09:29 2 comments
Tunang ada cadangan nak berhanimun di Sabah. Dia tak nak pergi Mabul sebab aktiviti sana berasaskan air sahaja. Dan lagi tunang dia ni *saya la* fobia air, main kat gigi pantai tu boleh lah. Ni suggestion kawan opis dia.


So, dia cadang bercuti ke Kota Kinabalu, ada macam-macam aktiviti kat sana. nak pulak kawan opis dia, ada abang kat mengajar di sana. So, kawan dia pun macam nak pergi. *ekceli saya kenal kawan tu n wife dia.*


Tunang jugak cakap nanti pergi bercuti gak dengan kakak dan abang ipar saya. Medan @ Bandung. Tapi kakak ajak gi Kuantan, tempat saya dan kakak belajar dahulu. Kalo pergi jauh-jauh kakak saya tak nak sebab dia ada anak kecik, nak masuk 11 bulan.


Tunang suka kalo ada orang join, boleh diorang ambil gambar kita katanya. HAHAHA.
Saya tak kisah dimana sahaja untuk di bawa berjalan. Terserah pada tunang, dia kata duit dia.

Sunday, 23 December 2012

Cool!

Posted by dyh at 12:30 3 comments


Cool tak?
Tunjuk kat tunang masa chatting YM, dia gelak je, mesti dia tak minat.

Dia ada cakap lepas kahwin nak berphotoshot. Member ramai tukang ambil gambar kahwin kan. Siap cakap lagi kawan dia ada vespa.

Nampaknya kene ikut cakap dia. Dia kan pengeluar duit belanja. Hehe

Thursday, 20 December 2012

idea menarik

Posted by dyh at 10:55 3 comments
 berjalan-jalan di taman blog dan hasilnya terjumpa idea yang sangat menarik. HUHU..tengok kalau ada masa akan buat aktiviti quilling





Monday, 17 December 2012

Jumpa Retis!

Posted by dyh at 10:53 2 comments
Sakit-sakit gigi terpaksa datang kenduri kahwin sepupu kepada tunang dan anak kepada sepupu.


Mula - mula pergi yang kat SUKShahAlam. Pengantin perempuan ni sepupu kepada tunang. Masa pengantin sampai, nampak mamat hemsem berbaju batik, berambut sikat belakang. Rupanya JIMMYSHANLEY uolls! Patot la dia datang rupanya pengantin lelaki tu wartawan HARIANMETRO daaa.



Musim mengawan... nebes nak pi wedding huhuhu selamat pengantin br wandy harian metro


Lepas tu pergi ke Hotel CRYSTALCROWNPelabuhanKlang. Pengantin lelaki ni anak kepada sepupu belah abah. Ada USTAZDON okeh. Patot la ramai benor kerumun meja depan. Still curios nape ada eliau di situ semalam. Tapi dia duduk meja belah penagntin perempuan. Rupanya majlis tu dua pihak sekali patot ada dua meja dua pintu dua tema warna.


Takde perasaan pun nak bergambar sebab sakit gigi kan. HUHU



Thursday, 13 December 2012

Photographer telah di tempah

Posted by dyh at 14:24 5 comments
Tunang saya telah menempah photographer untuk majlis di rumah saya. Setel satu perkara. Alhamdulillah.


Pakej termasuk hari nikah (30 Mac 2013 bersamaan hari sabtu malam ahad) dan bersanding (31 Mac 2013). Dia tempah dengan kawan ofis dia. So dapat la harga murah. Bajet memang nak bawah rm1500. Kan nampak tak betapa nak bajet duit sangat. Bukan apa tak nak nanti kene sound dengan mak abah. Kes seperti kakak saya lah.


sebenar nya pakej cam ni
-1 custom album 8x12
-150 pcs 4R with exclusive design album
-4 pcs 8R
-1 pcs 8R with high quality wood frame
-1 pcs 12R with high quality wood frame
-DVD softcopy
-FREE outdoor photoshoot
RM 1599


kawtim harga dengan dia dapat la rm1300. Sangat berpatutan kan. Tak kisah la mcam mana pun. Yang penting dah ada photographer.


Yang belah tunang saya free photographer sebab termasuk dalam pakej catering.

Wednesday, 12 December 2012

Idea Tag Nama

Posted by dyh at 11:52 2 comments
Sekarang ni sudah jadi Trend keluarga pengantin pakai Button Badge atau Corsage. Sebelum ni penanggah atau geng rewang yang pakai bunga rozet. Ada bermacam cara dan bermacam bentuk untuk pengantin memperkenalkan keluarga pengantin. Rasanya semua orang pernah ada pengalaman tak kenal keluarga pengantin kan. Jadi, pebagai inisiatif dilakukan seperti memakai baju yang sama warna atau memakai tag nama.


Setelah melakukan penyelidikan dengan meng'GOOGLE', akhirnya terjumpa satu dua idea. Yang di bawah telah di edit dan hasil yang tak seberapa. Kene touch up sket dan cari idea lagi.


1 ) Untuk lelaki - Misai




2 ) Untuk perempuan - Bibir pakai gincu



Terjumpa dalam ruffled Wedding Blog. Masih menggunakan misai sebagai identiti untuk lelaki. Hurmm...menarik juga kan.




Yang ini seperti kebiasaan orang buat. Cuma terpikat dengan misai dan bibir.



Masih tercari-cari idea yang ringkas, unik dan menarik. nak cuba buat tapi tak tahulah keluarga setuju untuk pakai ke tidak. Kita tengok nanti.


p/s : seratustujuhharilagi untuk majlis nikah.

Saturday, 8 December 2012

Update

Posted by dyh at 11:48 0 comments
Yuhuuu...dah lama tak mengomel dalam blog ini..Busy dengan keje last month, now i'm not working anymore..huhu..its ok, sebab I choce to be happy..Insya Allah ada rezeki lain..


Ada lagi 111 hari lagi ke majlis pernikahan. Nak update listlah macam b2b yang lain..


Hantaran = done, tinggal nk hias je. I amik je bekas hantaran kakak. Tinggal nk letak barang je..barang I cuma handbag, makeup set and gelang..barang si dia kamera, jam, kasut, helmet, apatah lagi, dia yang setel sendiri apa yang dia nk

Persiapan majlis kenduri rumah I = bunga telur in the making, bekas gula-gula pun in the making bilik pengantin dah ready tinggal nk kemas dan susun sebab pinjam bilik anak buah I, di rumah abang I lah. mak andam cakap bulan december ni baju nikah siap, baju sanding pn siap, lepas tu boleh la fitting.

Persiapan majlis pihak lelaki = bakal mak mertua dah beli bekas telur, bunga telur pun sudah. Baju pun mak andam dah siapkan, tinggal nk bayar deposit n fitting baju. Gila tak advance kalah preparation pihak perempuan

Kad kahwin = in the making, bulan december akan confirmkan dan check spelling.

Rumah baru = lepas kahwin pindah ikut suami. So last month suruh abang I datang tengok rumah untuk nak pasang lampu, kipas.Tak perlu beli peti ais, mesin basuh, katil. Yeay! Sebab kawan dia dan bakal kakak ipar, bakal mertua dah bagi. Murah rezeki. Amin amin!


Apa lagi yek. Rasa itu sahaja yang ada dalam fikiran ni. DIY terpaksa di tangguhkan kerana mood bercuti telah bemula. Petang ni balik kampung abah, esok gerak ke pangkor, dengan 3 kereta. Si dia tu tengah berkonvoi dengan geng motor dia ke fraser hill dan mandi sungai
 

Right Here, Right Now Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei and Penciling