Wednesday, 20 February 2013

WW ~ Bunga Pensel

Posted by dyh at 07:48 16 comments


#kanak-kanak #diy #gift #limited

Tuesday, 19 February 2013

Kek idaman

Posted by dyh at 22:59 3 comments
Sekarang ni popular kek ton atau ombre cake..suka suka


terus emel kat kawan, nak macam ni, kaler itu ini, ewah-ewah haruslah bg idea kannn..dia ni my bff, masa tunang pun dia yg buatkan ikut design dan kehendak kwn baik dia ni..hahaha


Alamak, tetibe tak tau nak pilih warna biru ke pink..


Sweet sangat!


Tapi mungkin tak combine sekali dan tindan kek by tingkat
Buat asing2 sebab fobia pulak kalo kek tu lari atau rosak

masa abang kahwin pun kek melekat kat kotak, abang la salah tak bgtaw kami yang dia nk pi amik kek 3 tingakt, ha kau sekali comot2, ktorg coverline yg rosak tu ngadap pengantin bukan ngadap tetamu

macam masa tunang, kek dari pihak tunang, buka buka mak aih macam ni jadinya



Bole klik kat Rujukan kek bermacam contoh kek.



Nilah kek tunang yg kawan buat ikut design yg dyh nak.
Full dengan cheese choclate

Monday, 18 February 2013

40 hari lagi

Posted by dyh at 21:46 9 comments
Hai ketemu lagi kita, ingat dh takde masa nak update..curi peluang (p/s : dulu baca je luahan hati bride to be, skang ha ko rasa sendiri)


Ntah kenapa rasa berdebar dan risau.
Boleh pulak last minit family esp abang nak buat garage (cewah omputih la sgt) baru. roboh yang lama, dh reput pun atap.
Tadi abang cam tak puas hati, stress mendengarnya bebelan dia. kalah orang perempuan.


Sebelum tu sampai2 opis, dalam mengah naik tangga ke tingkat 3 bawakkan barang opismate, lagi sorang bgtaw, dah nak dekat kahwin..
Masa tu blur, berapa hari lagi pun tak ingat. Ni ingat sebab tgk countdown dalam blog.


Beberapa perancangan dah difikirkan, contohnya:


Kain warna khemah (lupe nama nya, main belasah, asalkan ada yang faham), plan nak biru kelabu. Tapi fikir balik ada ke kelabu, hitam ada la. Abah cakap biruhitam akan buat majlis gelap, macam kenduri jiran awal februari lepas. So kawan suggest birupink. Dia jugak suggest pengapit baju kaler pink. No no no, nnt pengapit overshadow i plak. hahaha, so pilih kelabu je lah ek.


Khemah amik 8, 2 besar, 6 kecik. Memandangkan tokey khemah ni jiran selang 4 pintu, so sangat senang incase tak cukup kerusi meja. Amik sikit sebab abah cakap tetamu kami tak dtg serentak, ada yang dtg sabtu siang, ada yg dtg masa nikah ( ni terjadi masa kakak nikah, mak gi toilet, tak memasal jadi ganti mak sambut tetamu). Huhu, kawan adik ingat kami amik 10 khemah, salah info pulak diorg ni. And kawan adik cakap org guna khemah dgn jiran ni dlm kawasan kejiranan kami cuma majlis dyh dalam masa terdekat ni, yg lain jauh2.


Makan beradap minta tolong sepupu, just kene beli bahan nanti. Sepupu ni tak ekspert sangat bab makan beradap even dia tenaga pengajar bidang kulinari, tapi laki dia ngajar kat KDU, ekspert lar kan, kakak kahwin pun diorg yg masak n gubah. Sodap. Btw laki dia satu opis dgn chef dari rancangan Masterchef. haruslah masa diorg kahwin, chef selebriti dtg. Diorg ada tanya nak menu apa, diri sendiri pun tak tau, serah kat diorg sebab pengantin bukan dapat mkn sgt.  setuju tak? Setuju sangat sebab masa abang kahwin majlis pihak kakak ipar, ktorg belasah lauk, pengantin dapat nasi je, kehkehkeh


Friday, 15 February 2013

Helmet

Posted by dyh at 21:02 4 comments
Okeh, hantaran kali ni bagi baton kat kakak ipar, hehe, dia kreatif bab gubah ni..lg pn kalo pengantin yang buat, haru, mana ada masa ni..


Nak jimat dan tak nak penuhkan bekas hantaran dalam bilik, jadi recycle balik kakak punya, ala beza dua tahun je kot, kihkihkih


tetibe tunang list barang dia, okeh, kamera, jam tangan, kasut (eh ada ke lupe plak, ke dia dh pakai kasut tu), hoi apa lg eh, otak tak leh fokus dah, yang ingat benda yang dia beli senyap-senyap iaitu HELMET! brg lain dia bgtaw tp yang ni br dpt taw, hampeh. grrrrr


alamak, cam takde dulang jek utk helmet tu duduk. eh letak la! :)

Topup doorgift

Posted by dyh at 20:47 0 comments
Hape? kene topup lagi?


Aritu dh beli doorgift - gula-gula, keropok, kek - 1500, pastu abang sulung cakap "weiii mana cukup, ko bahagi 2, ko ingat jemputan 750 je ke? cube ko kira, ipar duai aku je 12 ko darab 2, 24 kan, tu belom ko kira anak2 cucu diorg..tu belom ko campur sedara belah abah, kawan-kawan abah". then kakak sampuk iyelah, masa aku kawin pun ada kawan-kawan abah tanya napa diorg tak di jemput, abah lupe tu"..adik pulak sampuk, masa kakak kwin kan ramai", abang ipar pulak tambah, "brg2 tu ada lebih sbb sepupu kita kan sponsor bahulu"..


ye saya akui kata-kata kamu semua, tp ntah la risau dan tgh kurangkan bajet ni. hehe


kene gi beli lagi 1500..
biarlah lebih, jgn tak cukup kan..


erk...poning, bertambah pening duk opis lama2 ngadap pc..
 

Right Here, Right Now Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei and Penciling