Sunday, 13 January 2013

Persiapan terus berjalan

Posted by dyh at 20:17
Semalam dapat siapkan lagi 200 bungkusan gula-gula (paper bag). Hari ini production zero, kilang tutup. Hihi B)


Semalam jugak kakak ipar dan abang yang kedua datang bawak gift (pen) dan bunga manggar yang diorang beli di kampung halaman kakak ipar, di Air Hitam, Batu Pahat, Johor. Diorang yang rambang mata, ikutkan dah tak nak beli gift. Tau-tau diorang dah beli, siap buatkan sticker lagi. 


Kat sana ada bekas hantaran yang unik dan menarik, new style, diorang nak beli gak, tapi tak nak sebab nak recycle je yang kakak punya. Kakak ipar pujuk nak beli, dia cakap nanti bagi untuk adik dia pakai pulak ke. Tengoklah nanti kalau diorang balik Johor lagi, kirim apa-apa barang yang tak cukup lagi.




Akhir bulan ni, diorang ada lawatan office ke Vietnam, kakak ipar cakap nak usha gift kot ada yang dia rasa berkenan. Adeh, tak tau camne nak cakap lagi. Huhuhuh..


Tadi pergi Nilai 3, cari kain untuk baju melayu. Mak jumpa langsir yang berkenan, terus tempah jahit. Ikutkan tak nak sebab masa kakak kahwin tahun 2011 pun buat baru *niat tak nak membazir*. Kita sebagai anak ikutkan sahaja. Hahaha





p/s: berdebar dengan persiapan. Semoga Allah permudahkan dan majlis berjalan lancar.


9 comments:

Diyana said... Reply To This Comment

cantiknya langsir warna coklat tu..
cm b'kenan je nak letak kat rumah.. hehe

Cik Jelita said... Reply To This Comment

cantik langgsir coklat...dah kena tema kawen ni...

Cik Awin said... Reply To This Comment

cantik la lagsir tu...klu g nilai 3, mmg rambang mata ;)

cik mah said... Reply To This Comment

wawa...kak ipar pulak ek yg excited lebih..hehehhe....cantik design langsir tu....harga ok x?

dyh said... Reply To This Comment

diyana, ha..apa lagi sediakan duitnya..

cik jelita, tema awk coklat ke?

cik awin, jgn terpedaya dengan nafsu. hehe

cik mah, harga ok, jika nak bandingkan jahit sendiri n tempah jahit, lg better beli dan tempah disitu

orked violet @ SYA said... Reply To This Comment

Sya teringin nk g air hitam. dorg kate Lg best dr nilai. ye ker???

Rara said... Reply To This Comment

Bestnya buat preparation kahwin & terasa rindu sangat walaupun rasa penat :)

dyh said... Reply To This Comment

SYA, air hitam best jgak, last pergi 6 thn lps..hehe

rara, mestilah mcm2 rasa.

TiMmiE said... Reply To This Comment

tau xpe..kte sbg anak mmg la plan sehabis simple (budget wedding is a new trend katanya..hikhik) tp da masuk time execution da cmpur parents mmg kebabom la jadinya..xkesahlah asalkan diorg hepi ^^

Post a Comment

Jom tinggalkan pandangan anda ;)

 

Right Here, Right Now Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei and Penciling