Monday, 18 February 2013

40 hari lagi

Posted by dyh at 21:46
Hai ketemu lagi kita, ingat dh takde masa nak update..curi peluang (p/s : dulu baca je luahan hati bride to be, skang ha ko rasa sendiri)


Ntah kenapa rasa berdebar dan risau.
Boleh pulak last minit family esp abang nak buat garage (cewah omputih la sgt) baru. roboh yang lama, dh reput pun atap.
Tadi abang cam tak puas hati, stress mendengarnya bebelan dia. kalah orang perempuan.


Sebelum tu sampai2 opis, dalam mengah naik tangga ke tingkat 3 bawakkan barang opismate, lagi sorang bgtaw, dah nak dekat kahwin..
Masa tu blur, berapa hari lagi pun tak ingat. Ni ingat sebab tgk countdown dalam blog.


Beberapa perancangan dah difikirkan, contohnya:


Kain warna khemah (lupe nama nya, main belasah, asalkan ada yang faham), plan nak biru kelabu. Tapi fikir balik ada ke kelabu, hitam ada la. Abah cakap biruhitam akan buat majlis gelap, macam kenduri jiran awal februari lepas. So kawan suggest birupink. Dia jugak suggest pengapit baju kaler pink. No no no, nnt pengapit overshadow i plak. hahaha, so pilih kelabu je lah ek.


Khemah amik 8, 2 besar, 6 kecik. Memandangkan tokey khemah ni jiran selang 4 pintu, so sangat senang incase tak cukup kerusi meja. Amik sikit sebab abah cakap tetamu kami tak dtg serentak, ada yang dtg sabtu siang, ada yg dtg masa nikah ( ni terjadi masa kakak nikah, mak gi toilet, tak memasal jadi ganti mak sambut tetamu). Huhu, kawan adik ingat kami amik 10 khemah, salah info pulak diorg ni. And kawan adik cakap org guna khemah dgn jiran ni dlm kawasan kejiranan kami cuma majlis dyh dalam masa terdekat ni, yg lain jauh2.


Makan beradap minta tolong sepupu, just kene beli bahan nanti. Sepupu ni tak ekspert sangat bab makan beradap even dia tenaga pengajar bidang kulinari, tapi laki dia ngajar kat KDU, ekspert lar kan, kakak kahwin pun diorg yg masak n gubah. Sodap. Btw laki dia satu opis dgn chef dari rancangan Masterchef. haruslah masa diorg kahwin, chef selebriti dtg. Diorg ada tanya nak menu apa, diri sendiri pun tak tau, serah kat diorg sebab pengantin bukan dapat mkn sgt.  setuju tak? Setuju sangat sebab masa abang kahwin majlis pihak kakak ipar, ktorg belasah lauk, pengantin dapat nasi je, kehkehkeh


9 comments:

sarahhernyzar said... Reply To This Comment

tak lama lg dah mesti berdebar gile kan. hehe. :) al the best dyh. smga majlis berjalan lancar. in-sya-Allah.. XOXO~!!!

cik mah said... Reply To This Comment

samalah t warna khemah kita....birupink..nmpk ceria n bersemngt je..sebb warna lembut...xla...pengapit xkan overshadow..pengapit cik mah warna pink..cik mah biru....

cintabella said... Reply To This Comment

40 hari lagi..saya lagi 32hari nie pon still ada lagi yang kurang sana sini..masih boleh buat-buat tak nervous,hehe

Cik Jelita said... Reply To This Comment

gud luck.gud luck.semoga semuanya dipermudahkan dan majlis berjalan lancar...ur day coming.enjoy!

dyh said... Reply To This Comment

@sarahhernyzararini tak debar pulak, rileks je..thanks~

dyh said... Reply To This Comment

@cik mahperasan masa tgk gambar2 yg ada..sekarang trend 2 jenis kaler..tp pink pengapit cik mah lg menyerlah, dyh nmpk dia dl, dari cik mah

dyh said... Reply To This Comment

@cintabellakita selang seminggu lah ye..baguslah tak nervous

dyh said... Reply To This Comment

@cintabellakita selang seminggu lah ye..baguslah tak nervous

dyh said... Reply To This Comment

thanks @Cik Jelita

Post a Comment

Jom tinggalkan pandangan anda ;)

 

Right Here, Right Now Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei and Penciling