Tuesday, 5 February 2013

Bilik Tidur vs Pelamin

Posted by dyh at 21:02
Seronok tgk persiapan bakal pengantin. Ada yg cerita pasal bilik pengantin. Syok nye diorg dh ada idea.


Kita belum ada. Sob sob sob.


Rasa tak de pun nak hias2 bilik pengantin, sebabnya:
1) pinjam bilik anak buah . Disebabkan rumah famili sudah penuh dengan barang dalm setiap bilik, abang pun siap offer suruh guna bilik anak dia dimana sebenarnya rumah abang sebelah rumah famili, ikut tradisi kakak guna bilik tersebut sbg bilik pengantin, dan dengan kelengkapan set bilik tidur sedia ada. Tak yah beli pape utk bilik pengantin. Yeay! Jimat duit. 
2) tak ada idea lagi, lg pun pnjm bilik anak buah, ingt nak minta kat mak andam sikit bunga hidup, utk tabur2 kelopak bunga @ beberapa kuntum letak dlm vase.
3) bilik pengantin buat syarat je. HAHAHA


kat bawah ni gambar keadaan bilik masa kakak kahwin. Simple je sebab bilik ni guna utk make up dan orang akan lalu lalang nak gi rumah sebelah ikut beranda. Cuma keadaan bilik ni sekarang penuh dengan mainan anak buah. Sekarang ni kalau usik anak buah, mesti dia ugut cmni, "kakak tak nak bg pnjm bilik kakak masa kahwin nnt".




Dah tgk muka kakak kat atas? Akan gunakan khidmat mak andam yang sama dengan kakak sbb kita dah kenal dan biasa cara dia. Cuma sedih baju nikah n sanding tak tgk lg, ikut kata-kata mak andam tu, weekend ni dh ready. 


Pelamin pulak tak ikut mcam dari zaman abang dan kakak buat kat dalam kawasan antara pagar dan pintu. Korang leh imagine tak?
Kali ni pelamin letak kat luar, dalam kawasan khemah sebab tak larat nak kemas kat pagar n agak sempit sikit kalo org nak tgk pengantin. Semua dh bg green light. 


Gambar bawah ni pelamin masa kakak kahwin. Nampak luas sebab kami ada 2 rumah dimana bahagian depan ktorg buang pembahagi rumah. Kalau nak tahu pagar sebelah kiri tu tak pernah buka, anak kunci pn ntah kemana, so memang guna satu pagar je utk keluar masuk, tu yg sempit, nak pulak masa kenduri ada yg selipar kasut masuk longkang. Hiks!


3 comments:

sarahhernyzar said... Reply To This Comment

cantik mekap your sis.
sapa mak andamnya? hehe.
korek rahsia lak kan.
btw sara pn x de bilik perantin.
haha. bilik sepah-sepah je. wee~!!!

orked violet @ SYA said... Reply To This Comment

Sya mmg xdeco bilik pon. sbb nikah ngn reception xwat kt umah.huhu

dyh said... Reply To This Comment

@sarahhernyzar, mak andam nama kak tini, butik ada di sg besi..oh, sama la tp dyh pnjm bilik org

@sya, dyh buat kat rmah, sure org akan dtg masuk blk pengantin..masa abg kahwin mmg xde blk pengantin, jiran n kwn mak sibuk nk tgk bilik, ha, sekali bersepah sebab sedara mara dtg tdo kan..

Post a Comment

Jom tinggalkan pandangan anda ;)

 

Right Here, Right Now Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei and Penciling