Monday, 4 February 2013

Menu Kenduri

Posted by dyh at 21:28
Ahad lepas ada perbincangan dengan ahli keluarga berkenaan menu masa kenduri nanti. Kurang dari 2 bulan okeh. Masa ni abang kedua awal-awal lagi dah balik sebab kena hantar mak mertua gi hospital.


Setelah dibincang, menunya adalah:

hari sabtu
siang - nasi putih| sup tulang(ada lebih bawak ke malam)|sambal kicap]puding karamel(spondored by abang+kaka ipar)
malam waktu nikah - kambing golek (sponsored by kakak, akikah anak lelaki, thn lepas buat jugak masa
bertunang)|sambal tumis udang|telur itik masak lemak|nasi putih|air teh/kopi/sirap

hari ahad
kemuncak - nasi minyak|nasi putih|daging masak gulai kawah|ayam golek|tumis kacang panajng+perut
lembu|pajeri nenas|acar buah|buah limau|air biru (ni belum decide perasa apa either lemon or
soda)

kudapan atas meja
kerepek pisang|bahulu|kerepek ubi pedas|kerepek ubi masin|keropok roda|air mineral


ni yang telah dibincang dan dirancang, tak taulah pak mak sedara bawak apa. Biasa ada yang bawak tapai, telur pindang, ikan untuk makan beradap. Ni berdasarkan majlis kahwin kakak dan abang. Kebanyakannya persiapan kahwin refer kepada majlis senior!


eh lupa nak bgtaw, ni bukan tempah catering bukan jugak masak sendiri tp rewang bak kata org jawa.

3 comments:

sarahhernyzar said... Reply To This Comment

sedapnya baca list menu dyh.
nyum nyum nyum.. hehe.
sonok kalau kenduri rewang.
meriah dgn latah orang-orang tua.
hehe. owh i wish that i can have that.

p dot s: jemput lah ke blog busuk sara Hernyzar Helmizan. hehe. sara letak ur link under lovely bloggers. nnt check k. XOXO~!!

sharing is sexy. caring is charming.

orked violet @ SYA said... Reply To This Comment

owh..rewang ek? best2! mesti sedap nnti =)

dyh said... Reply To This Comment

@sarahhernyzar, mai la kenduri nnt, dpt rasa..
rewang pun dah tak meriah, sini ramai yg dh tua, tak larat..

@sya, confirm sedap..mai la nnt kenduri..

Post a Comment

Jom tinggalkan pandangan anda ;)

 

Right Here, Right Now Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei and Penciling